تحولات لبنان و فلسطین

نتایج عملکرد کارت گرافیک Geforce GTX ۱۶۶۰ Ti که قرار است شکاف قیمت میان GTX ۱۰۶۰ و RTX ۲۰۶۰ را با عملکردی مطلوب پر کند، در برخی بنچمارک‌ها افشا و منتشر شده است.

افشای نتایج عملکرد کارت GTX ۱۶۶۰ Ti در بنچمارک‌ها؛ تا ۲۵ درصد بهتر از GTX ۱۰۶۰

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، با دسترسی رسانه‌ها به کارت گرافیک Geforce GTX ۱۶۶۰ Ti، محصول جدید انویدیا، نتایجبنچمارک این کارت میان‌رده فاش شد. انتظار می‌رود این کارت گرافیک از سری محصولاتجی‌فورس طی روزهای آینده عرضه شود؛ کارتی که با قیمت ۲۷۹ دلار جریان‌های عمده‌ی بازار سخت‌افزار را هدف گرفته است. نتایج بنچمارک‌ها حاکی از آن است که GTX ۱۶۶۰ Ti جایگزین خوبی برای کارت گرافیک GTX ۱۰۶۰ خواهد بود و برای دارندگان آن کارت گزینه‌ی ارتقای مناسبی به حساب می‌آید. تاکنون نتایج بنچمارک‌های متعددی از این کارت فاش شده و جدیدترین این بنچمارک‌ها، سنجش عملکرد کارت در بازی Final Fantasy XV بوده است. همچنین گروه معروف به TUM APISAK نتایج بنچمارک این کارت را در بازی Ashes of Singularity در توییتر منتشر کرده است. البته پیش از این، نتایج عملکرد GTX ۱۶۶۰ Ti در همین بنچمارک و در رزولوشن منطقی‌تر High تنظیمات بالای گرافیکی منتشر شده بود. نتایج جدید با تنظیمات گرافیکی Crazy در رزولوشن ۱۰۸۰p انتشار یافته و نمره‌ی عملکرد کارت با تمامی جزییات گرافیکی در این رزولوشن برابر با ۴۸۰۰ بود.

نتایج عملکرد این کارت در مقایسه با سایر کارت‌های هم‌رده در این بنچمارک به قرار زیر است:

  • RTX ۲۰۶۰ – ۵۵۰۰
  • GTX ۱۰۷۰ – ۴۹۰۰
  • GTX ۱۶۶۰ Ti – ۴۸۰۰
  • GTX ۱۰۶۰ – ۳۸۰۰

همان‌طور که دیده می‌شود، کارت GTX ۱۶۶۰ Ti در این عنوان حدود ۲۵ درصد بهتر از GTX ۱۰۶۰ عمل می‌کند.  نتایج ثبت‌شده توسط این کارت در سطحی مساوی با GTX ۱۰۷۰ است؛ این در حالی است که RTX ۲۰۶۰ تا ۱۴ درصد سریع‌تر از  کارت مورد بررسی ما در این بنچمارک‌ها ظاهر شده است. کارت GTX ۱۶۶۰ Ti برچسب قیمت ۲۷۹ دلاری خورده که در مقایسه با قیمت ۳۷۹ دلاری آغاز عرضه‌ی کارت GTX ۱۰۷۰، قیمت منصفانه‌ای به نظر می‌رسد. قیمت مدلِ مرجع کارت ۲۴۹ دلار است و سایر مدل‌های این کارت از برندهای دیگر کمی گران‌تر به فروش می‌رسد. پس فقط با حدود ۳۰ دلار هزینه‌ی بیشتر نسبت به GTX ۱۰۶۰ و خرید کارت GTX ۱۶۶۰ Ti عملکرد ۲۰ تا ۲۵ درصد بهتری را در بازی‌های روز شاهد خواهیم بود.

کارت RTX ۲۰۶۰ عملکرد به مراتب بهتری را در رده‌ی قیمتی ۳۴۹ دلار برای مدل مرجع (و کمی بیشتر برای مدل‌های سفارشی) نسبت به GTX ۱۶۶۰ Ti به نمایش می‌گذارد. کارت گرافیک GTX ۱۶۶۰ نیز با برچسب قیمت ۲۳۹ دلاری در میدان رقابت حضور دارد. اگرچه این کارت حدود ۱۰ درصد کندتر از نمونه‌ی مورد بررسی ما است، اما قیمت کمتری نسبت به GTX ۱۰۶۰ دارد. این هم یک پیشنهاد منطقی دیگر است؛ اما فعلا باید منتظر نتایج نهایی عملکرد این کارت‌های مبتنی بر معماری تورینگ، اما فاقد ویژگی‌های RTX ماند.

مشخصه‌های کارت GTX ۱۶۶۰ Ti

یکی از ویژگی‌های بارز کارت GTX ۱۶۶۰ Ti، استفاده از تراشه‌ی پردازنده‌ی TU۱۱۶-۴۰۰-A۱ با معماری تورینگ است. در هفته های اخیر، تصاویری از تراشه‌ی گرافیکی این کارت منتشر شد و مشاهده شد که جانمایی تراشه‌ی اصلی این کارت تفاوت آشکاری با تراشه‌ی TU۱۰۶ مورد استفاده در کارت RTX ۲۰۶۰ و ‌RTX ۲۰۷۰ دارد.

turing

در این تراشه، ۱۵۳۶ هسته‌ی CUDA و ۹۶ واحد بافت نگاشت گردآوری شده و سرعت کلاک پایه‌ی کارت ۱۵۰۰ و سرعت کلاک بوست آن ۱۷۷۰ مگاهرتز است. در این کارت از ۶ گیگابایت حافظه‌ی گرافیکی GDDR۶ استفاده شده که با پهنای باس ۱۹۲ بیت فعالیت می‌کند. حافظه‌ی این کارت سرعت قابل قبول ۱۲Gbps را در مقایسه با سرعت ۱۴Gbps کارت‌های RTX با همین معماری ارائه می‌دهد. با چنین پارامترهایی پهنای باند حافظه این کارت بالغ بر ۲۸۸ گیگابایت بر ثانیه است که در مقایسه با پهنای باند حافظه‌ی کارت GTX ۱۰۷۰ برابر با ۲۵۶ گیگابایت بر ثانیه رقم چشمگیری محسوب می‌شود. توان طراحی حرارتی این کارت ۱۲۰ وات است که رقمی مشابه کارت GTX ۱۰۶۰ بوده ولی این کارت از سطح عملکردی نظیر GTX ۱۰۷۰ برخوردار است که از نقطه نظر بازدهی بسیار مناسب است.

چنانچه بخواهیم از نقطه نظر عملکرد سایه‌زنی (Shading) که فناوری کلیدی و ویژگی اصلی در معماری کارت‌های Geforce GTX است، به موضوع نگاه کنیم؛ به نظر می‌رسد که سطح عملکرد موتورهای سایه‌زن به ازای هر هسته در معماری جدید تورینگ نسبت به معماری نسل قبل پاسکال تا ۵۰ درصد بهبود یافته است. البته این عدد گویای میزان افزایش سطحِ عملکرد کلی در  این معماری نسبت به معماری پاسکال نیست؛ اما در عوض بازتاب‌دهنده‌ی میزان بهبودِ عملکردِ واحدهای سایه‌زن در معماری جدیدتر است.

turing

برخی آمارهای فاش‌شده در روزهای اخیر حاکی از بهبود ۲۰ تا ۳۰ درصدی سطح عملکرد کارت GTX ۱۶۶۰ Ti نسبت به GTX ۱۰۶۰ است؛ اما به هر حال برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده‌ی نتایج نهایی عملکرد باید تا تاریخ عرضه‌ی آن یعنی ۲۲ فوریه (۳ اسفند) صبر کرد.

منبع: زومیت

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.